Over WarmWit Lichtontwerp & Danielle Oortgiesen

Mijn allereerste link met het lichtontwerpvak leidt terug naar de natuurkundelessen in mijn middelbare schooltijd. Ik herinner me vooral de ‘hoek van inval – hoek van uitval’ lessen die eerst onbegrijpelijk leken. Daarop verzamelde mijn vader alle spiegels in huis bij elkaar om mij de lesstof uit te leggen. Dat hielp! Het werd leuk en ik ben het nooit meer vergeten.

In diezelfde middelbare schooltijd maakte ik de keuze voor het vak interieurontwerper. Na een, destijds spannende, toelatingsprocedure mocht ik de opleiding Interieur Verf en Management (tegenwoordig Ruimtelijk Vormgever) gaan volgen aan het CIBAP. 4 leuke jaren vakopleiding waarbij Berry van Egten op een dag als gastdocent kwam vertellen over licht en verlichting. Ik ging meteen aan! 

Diezelfde week mailde ik Berry of er mogelijkheid was om mijn eindstage van de CIBAP opleiding bij hem te volgen. En zo startte ik in augustus 2008 de stageperiode bij Berlux waarbij ik in september ook mee mocht naar Alingsas (ZWE) om daar deel te nemen aan de internationale licht workshop waar Berry één van de workshopheads was.

Werkachtergrond
De eerste jaren van mijn werkende leven deed ik ervaring op als stylist en decorateur. Naast een uitstapje als office manager startte ik eerst parttime als zelfstandig interieurontwerper om dit vervolgens vanaf 2018 fulltime te doen. Ik vind het fantastisch om met mensen te werken aan een puzzel waarvan de stukken ontbreken en de uitkomst niet duidelijk is. Door vragen, luisteren, filteren en vertalen vormt het interieurplan zich stukje bij beetje. 

Opleiding
Om mijn liefde voor licht te beantwoorden en de honger naar kennis daarover wat te stillen heb ik in 2022-2023 de opleiding HBO Lichtontwerp aan de Lighting Design Academy gevolgd. Een fantastisch schooljaar waarin alle kanten van het vak werden belicht. Persoonlijk spraken de onderwerpen waarbij het ging over zicht, beleving, gezondheid en lichtvervuiling mij het meest aan. Met heel veel plezier heb ik tijdens de opleiding aan een eindcase gewerkt waarin ik een lichtbelevingsroute voor paardendorp Hengelo Gld. mocht vormgeven.

Na het succesvol afronden van de opleiding wilde ik graag meer mensen gaan helpen met de kennis die ik heb opgedaan. Goede verlichting is voor veel mensen moeilijk te realiseren, maar voor iedereen zo ontzettend belangrijk. Zeker nu we een steeds hogere leeftijd bereiken, steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen en ons zicht daarbij sterk afneemt. En vóór het bereiken van dat leeftijdspunt kan goede verlichting bijdragen om daar op een zo gezonde en aangenaam mogelijke manier te komen. 

De komst van LED verlichting heeft het voor de meeste mensen moeilijker gemaakt om te begrijpen wat ze nodig hebben en wat ze aanschaffen. Tegelijk heeft LED ook de mogelijkheden van verlichting enorm vergroot. De komst van licht op batterij of accu doet daar nog een flinke schep bovenop. 

Licht is fantastisch en mijn enthousiasme daarover wil ik graag inzetten om dit voor anderen misschien lastige onderwerp leuk te maken en zo samen tot een resultaat te komen waar zij nog lang plezier aan beleven. Zowel esthetisch als functioneel.

Lichtregister
Ik sta ingeschreven in het lichtregister onder nummer 66.234. In het lichtregister staan lichtprofessionals vermeld die met hun registratie kunnen aantonen over de vereiste opleidingen/kennis te beschikken en deze lichtkennis op een continue wijze actueel houden.

>> Ja, neem me mee in de wondere wereld van licht. Laten we direct een kennismaking inplannen!

>> Vertel me nog even op welke manieren je kan helpen met een lichtplan.

WarmWit Lichtontwerp

Ruurloseweg 9
7255DE Hengelo Gld.
(Alleen op afspraak)