Lichtplan laten maken en armaturenplan keuken jaren 30 woning.

Lichtplan laten maken

Een Tonone van Hollandse bodem, een tijdloze Foscarini, een klassieker uit de collectie van Artemide, die gave van Petite Friture, die gouwe-ouwe van oma die nog op zolder ligt of dat ene lampje bij de Ikea waar je nooit eerder een plek voor had… De kans is groot dat jij bij het laten maken van een lichtplan als eerste denkt aan welke lamp/armatuur waar moet komen. Een lichtontwerper doet eerst een stap terug.

Wie maken er gebruik van de ruimte? Wat gebeurt er allemaal in de ruimte? Op welke plekken is er licht nodig? En hoeveel dan? Welke sfeer of gevoel moet het licht geven? Welke kleurtemperatuur past daarbij? Van waar moet dat licht komen? Hoe verspreidt het zich? Wat maakt het licht zichtbaar, is dat wel de bedoeling of moet er juist iets worden verdoezeld? Pas als dit soort vragen zijn beantwoord, en vertaald naar een lichtplan kan het jasje voor het licht, het armatuur, worden gekozen.

Hoe kom je tot een goed lichtplan en hoe communiceer je die ideeën vervolgens naar de partijen als aannemer, architect, installateur of nieuwbouwbegeleider? En wat zou het laten maken van een lichtplan kosten? Je Googlede wat. Zo kwam je op de website van WarmWit terecht. Ik help je graag dit voor jou misschien minder leuke en ingewikkelde klusje tot een toffe lichtreis te maken!

Op welke manier we tot jouw lichtplan komen, hangt af van jouw hulpvraag en budget. We kunnen samen aan de slag in een licht brainstormsessie of ik ontzorg je en maak een compleet lichtplan. Beide opties kunnen vervolgens worden aangevuld met een armaturenplan. Hieronder vind je meer informatie over deze 3 opties.

Oh, en heb jij een favoriete armatuur? Vertel! Dan zorg ik er bij het maken van een lichtplan voor dat die een plekje krijgt waar hij het best tot z’n recht komt!

Brainstormsessie // € 345,00

Tijdens de licht brainstormsessie gaan we samen aan de slag om in 2 – 2,5 uur tijd een lichtplan te maken. Dit doen we ‘lekker old school’ met behulp van semi-transparant schetspapier …

Lichtplan // € 795,00

Wil je goed voorbereid de afspraak in met de architect, aannemer, installateur of nieuwbouwbegeleider over de keuze voor lichtpunten voor jouw (nieuwbouw)woning …

Armaturenplan // € op aanvraag

Bij het ontwerpen van een lichtplan gaat het in eerste instantie niet om “het jasje” waarin het licht wordt geleverd, het gaat over het licht zelf. Pas als dat lichtplan staat … 

Goed om te weten

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op één woonlaag van een gemiddelde gezinswoning, zijn inclusief 21% BTW en exclusief eventuele reiskosten. Voorafgaand aan onze samenwerking ontvang je altijd een persoonlijke offerte/opdrachbevestiging waarin precies staat hoe we te werk gaan en welke meerprijs je eventueel kunt verwachten voor een grotere ruimte/woning, reiskosten of uitgebreider plan. In overleg kunnen afspraken ook via Google Meet plaatsvinden.

>> Dit is nog niet helemaal wat ik zoek, kan ik je een vraag stellen?

>> Vertel me eerst nog wat meer over hoe je in die lichtwereld terecht bent gekomen…

WarmWit Lichtontwerp

Ruurloseweg 9
7255DE Hengelo Gld.
(Alleen op afspraak)